Jump to content
pue174

High Voltage Car Is Always Charging At 15.2 Volts

Recommended Posts

I have a 2011 with the FRPP 750 upgraded 2.9 whipple, I have noticed I am always at 15.2 volts. Does anyone know if this is normal for the 2.9 whipple tune?

Any ufo would be great. The dealer wants to fix it but can't figure out why it is so high. They have put a new alternator in and checked all the wiring and it still is at 15.2 volts

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is to high for any car. Even high output units only put out 13.5 volts. which is different than amps. Did they put a different gauge on the altinator? Your gauage may not be correct. A tune shouldn't have anything to do with the charging system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes on multiple gauges. Tried different alternator and checked all grounds. No changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

An update for anyone that cares. Brand new alternator installed, still at 15.2 volts Ford is pretty sure its the pcm most likely the tune from the pro cal that came with the whipple upgrade

They sent a data log to ford performance and we are waiting for them to look at it and diagnose

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...